Ztracený pes

Představte si, že jdete na svou každodenní vycházku se psem ven. Váš pes vás poslouchá, necháte ho na volno a z ničeho nic chytí stopu a utíká pryč. Na vaše povely nijak nereaguje.  Asi každý majitel psa se s touto situací alespoň jednou za život setkal nebo setká. Pokud vám pes uteče od rodinného domu, můžete pokračovat ve své práci, pes se určitě po pár hodinách objeví před brankou.

Jenže co dělat, když jste se psem někde daleko na vycházce nebo dokonce na horách? Budete čekat na stejném místě, odkud vám pes utekl? Nebo se vrátíte k autu nebo k hotelu? Jak vás tam váš pes najde? Toto jsou situace, které nejsou pro majitele psa nikterak příjemné. Nikdo nechce ztratit svého psa, aby se z něj stal hafan bez domova.

 

GPS vyhledávání psa

Naštěstí v dnešní době existuje GPS pro psa. Vy tak máte vždy přehled, kde váš pes je a kam míří.

Existují dva hlavní druhy GPS. S radiovým spojením nebo pomocí sítě GSM. Každý z nich má své výhody a nevýhody. Radiové GPS jsou drahé. Jejich cena so pohybuje kolem 20 000kč a dal by se o nich psát samostatný článek. Jejich použití je spíše profesionální.

Tak alespoň ve zkratce výhody a nevýhody GPS obojku s radiovým spojením:

Výhody:

  • Přesnost a rychlost obnovovací frekvence pozice psa
  • Funguje i tam, kde není žádný GSM/GPS signál

Nevýhody:

  • Vysoká pořizovací cena
  • Omezený dosah kolem 10km, pokud tedy pes zaběhne dál, již ho nevystopujete.

 

GSM GPS přijmače jsou cenově dostupnější. V průměru se ceny pohybují kolem 3000kč.

Dnešní článek bude zaměřen na Tractive GPS Tracker, protože se nám v praxi nejvíce osvědčil. Jeho pořizovací cena v době psaní článku je pro informaci 2800kč.

Chcete vědět, kde přesně je váš domácí mazlíček právě teď? Bojíte se, aby se vám nezaběhl? Díky tomuto trackeru můžete vidět aktuální pozici vašeho domácího mazlíčka na mapě ve vašem prohlížeči nebo na chytrém telefonu přes Tractive® GPS bezplatnou aplikaci.

Toto GPS sledování díky integrované GPS a SIM kartě vždy přesně lokalizuje vašeho psa.GPS vyhledávání psů

Vy tak budete vědět, kde se váš domácí mazlíček právě nachází. Stačí se pouze podívat do aplikace chytrého telefonu nebo také na mapu v internetovém prohlížeči, pokud chytrý telefon nevlastníte. GPS Tracker odesílá pravidelné aktualizace o poloze vašeho domácího mazlíčka, přičemž frekvence aktualizací se zvyšuje úměrně pohybové aktivitě zvířete. Při klasickém snímání polohy se frekvence obnovení pozice pohybuje v rozmezí 5 až 60 min v závislosti na tom jak je pes váš aktivní – pokud spí, tak platí ta hodina. Je to z důvodu, aby se šetřila baterie v zařízení. A ono tak vydrželo déle nabité.

Pokud však potřebujete vědět přesně, kde je váš pes právě nyní, stačí zmáčknout tlačítko LIVE TRACK a zařízení bude odesílat pozici vašeho psa každé 2 sekundy po dobu 15 minut. Pak se automaticky toto živé sledování pozice vypne, aby opět šetřilo baterii. Aktivovat jej můžete opětovným stisknutím tlačítka LIVE TRACK. V mobilním zařízení máte navíc jednu funkci, která se ve webovém rozhraní nenachází. A tou je okénko s šipkou jakým směrem se váš pes nachází a jak daleko od Vás nyní je.

Tento tracker má funkci virtuálního plotu Safe Zone neboli bezpečné zony.
Funkce bezpečná zóna

V mobilní aplikaci nebo online si můžete na mapě označit libovolný prostor. Když váš pes tuto zónu opustí nebo se do ní vrátí, přijde Vám mailem nebo notifikací na telefon zpráva.  Vy tak budete vždy vědět, že vám pes utekl nebo se naopak vrátil zpět domů. Tyto notifikace se dají v administraci upravit. Které chcete dostávat, kam (na mail nebo i na mobil) a při jaké události se mají odesílat.

Přes tyto zprávy Vám zařízení dává vědět i nízký stav baterie. Díky tomu se vám nikdy nestane, že by se zařízení nevědomky vybilo.  Zařízení vás vždy včas upozorní na nabití. Aktuální stav baterie na vašem GPS zařízení také vidíte přímo online nebo ve svém mobilním telefonu. Výdrž na jedno nabití je pohybuje v rozmezí 2-5 dní podle toho jaké funkce a jak často používáte.

 

icon_light2Zařízení má integrované světlo. Díky němu se dozvíte informace jako například, že se zařízení nabíjí nebo je již nabité, zda má GPS či GSM signál a nebo obojí. Zda právě probíhá rychlé vyhledávání s 2 sekundovým odesíláním pozice. Tento integrovaný zdroj světla vám také pomůže najít svého domácího mazlíčka ve tmě. Světlo se dá kdykoliv na dálku zapnout nebo vypnout. GPS jednotka se tak rozjasní jasným bílým světlem, které je viditelné na dálku. Světlo se zapne na 5 minut poté se automaticky vypne z důvodu šetření baterie. Vy jej můžete aktivovat opětovným stisknutím tlačítka v aplikaci.

 Další funkcí je bzučák. Dokážete na dálku zařízení rozpípat nebo naopak pípání vypnout. Opodstatnění této funkce bych našel jedině k přesné lokalizaci zařízení v blízkém prostoru. Stejně jako u funkce světlo se pípání zapne na 5 minut poté se automaticky vypne z důvodu šetření baterie. Vy jej můžete aktivovat opětovným stisknutím tlačítka v aplikaci.

icon_lightTractive® GPS Pet Tracking zařízení má  přesné rozměry 41 mm x 51 mm x 15 mm a váží jen 35g. Je doporučeno pro zvířata přes 4.5 kg.

icon_waterproofZařízení je 100% vodotěsné.

icon_wirelessZařízení lokalizuje svou pozici pomocí GPS satelitů, aby však mohlo tuto pozici posílat do vašeho mobilního telefonu nebo do webové aplikace, potřebuje ke svému chodu simkratu s datovým tarifem. Tractiv to vyřešilo tak, že má zařízení již v sobě simkartu zabudovanou z výroby.

Po koupení zařízení jej jen poprvé nabijete. Registrujete se na stránkách www.tractive.com, kde si následně zařízení aktivujete. Máte možnost ze dvou variant ZÁKLADNÍ nebo PREMIUM. Jaké jsou mezi nimi rozdíly se zmíníme níže v článku.

Nejnižší možná platba je 100kč na měsíc. Za tuto částku vám bude zařízení fungovat po dobu jednoho měsíce. Žádné jiné poplatky se již neplatí. V této stokoruně je vše. Roaming, přenesená data atd. Zaplatíte jen 100kč a o nic se již nestaráte.

Díky tomuto zařízení naleznete svého psa ve více než 80 zemích. Zde bych chtěl upozornit, že toto platí jen při placení premium funkcí. Pokud si zaplatíte jen základní variantu, zařízení vám bude fungovat jen v jedné zemi, a to kterou si předem vyberete.

tractiv mapa

SERVISNÍ PLÁNY

Tractive® GPS Pet Tracking zařízení komunikuje pomocí mobilní sítě. Poplatky za mobilní sítě platí výrobce, to co si účtují, je jen malá částka za servis. Díky tomu můžete bez omezení využívat toto GPS zařízení.

Toto není typická smlouva s mobilním operátorem, protože si poskytovatel neúčtuje žádný aktivační poplatek nebo jakékoliv jiné další poplatky. Nechtějí nikoho svázat smlouvu, můžete se tedy kdykoliv rozhodnout tuto službu pozastavit nebo uplně zrušit. A to vše pohodlně třeba z vašeho mobilu.

Funkce Základní Premiové
GPS sledování
Lokalizace, pravidelná aktualizace v intervalech 5-60 minut
yes yes
LIVE Sledování
Lokalizace, pravidelná aktualizace v intervalech každé 2 sekundy
yes yes
GPS Tracker sdílení
Podělte se o vaše informace s kýmkoli. Kdokoliv další bude moci ovládat vaše zařízení.
no yes
LIVE Sledování
Lokalizace, pravidelná aktualizace v intervalech každé 2 sekundy
no yes
Neomezená dostupnost
Tractive® GPS funguje ve více než 80 zemích světa
noomezeno na 1 zemi podle vaší volby yes
Neomezená historie pozice
Podívejte se na celou historii polohy
noomezen na 24 hodin yes
Exportovat historii pozice
Uložit historii polohy GPS & KML
no yes
Nejlepší GSM sítě
Používá nejlepší dostupné sítě GSM v daném místě pro lepší fungování
no yes
Premium zákaznická podpora
Zpětná vazba do 24 hodin (v pracovní dny)
no yes
Rozšířené možnosti v aplikaci Tractive®
Rychlost psa, nadmořská výška kde se pes nachází…..
no yes

 

Ceny za tyto služby (přepočet na kč z EUR s kurzem 27kč = 1 euro)

Základní Premium
Platba jednou za měsíc
EUR 4.99 měsíc = 135kč
Platba jednou za měsíc
EUR 7.49 měsíc = 202kč
Platba na rok dopředu
EUR 4.16 měsíc = 112kč

≙ EUR 49.90 rok = 1 350kč
Každoročně
EUR 4.99 měsíc = 135kč

≙ EUR 59.90 rok = 1 617kč
Platba na dva roky dopředu
EUR 3.75 měsíc = 101kč

≙ EUR 89.90 každé 2 roky = 2 427kč
Platba na dva roky dopředu
EUR 4.16 měsíc = 112kč

≙ EUR 99.90 každé 2 roky = 2 697kč
Určitě se nyní ptáte, zda má cenu připlácet za prémiové funkce.
Pokud často cestujete do zahraničí nebo dokonce bydlíte blízko hranic, určitě je výhodnější si za to připlatit.
Sdílení polohy psa znamená, že vaše zařízení můžete nasdílet komukoliv, kdo se také zaregistruje na www.tractive.com. Tedy například vaše manželka bude mít své přihlašovací údaje na www.tractive.com, ale uvidí tam také vašeho psa a bude moci ovládat a sledovat jeho GPS jako vy.

Protože je zařízení vodotěsné nabíjení se provádí pomocí klipu, který je součástí balení.

Do plného dobití se zařízení nabíjí 2 hodiny. Plné nabití je signalizování zhasnutím červení diody.
led
Zařízení svítí zeleně, když má signál GPS / GSM.
Bíle svítí při použití LIVE tracku nebo zapnutím světla.
Červeně když nemá GPS / GSM popřípadě při nabíjení.

Takto vypadá kompletní balení zařízení.

V balení naleznete:

  • 1x GPS Tracker
  • 2x přezka pro přichycení na obojek různých velikostí (různé tloušťky)
  • 1x USB kabel
  • 1x A/C adaptér (110-240 V)

Balení Tractive GPS Kompletní balení Tractive GPS

Široké uchycení na obojek Úzké uchycení na obojek

Zařízení připnete na jakýkoliv obojek. Úchyt je opravdu pevný a tak ztracení nehrozí.

 Tractiv na obojku  Tractiv na obojku

 

Jako příslušenství lze dokoupit řemeny tractive úzký  a široký. Řemeny jsou opravdu dobře zpracovány a jsou velice kvalitní. Mají na sobě očko pro zapnutí vodítka a bezpečnostní pojistku proti nechtěnému rozepnutí. Za posledních 5 let mi jako prodejci chovatelských potřeb prošlo přes ruce mnoho druhů řemenů, ale tyto patří mezi nejlepší. Kvalita zpracování je ohromná. Řemeny jsou tak pevné, že určitě by udrželi i zavěšeného dospělého člověka (nemáme osobně odzkoušeno).

Úzký řemen Tractive - originální příslušenství Úzký řemen Tractive - originální příslušenství

Vlastnosti úzkého řemene Tractive

  • Vyrobeno z pevného textilu
  • Lehké a pohodlné provedení
  • Vysoce odolný proti tahu
  • Přezka s pojistným zámkem
  • Zpevněný prostor pro umístění zařízení Tractive
  • Určeno pro střední až velká plemena
  • Šířka 2 cm
  • Nastavitelný obvod v rozsahu 30-50 cm

 

Vlastnosti velkého řemene Tractive

  • Vyrobeno z pevného textilu
  • Lehké a pohodlné provedení
  • Vysoce odolný proti tahu
  • Přezka s pojistným zámkem
  • Zpevněný prostor pro umístění zařízení Tractive
  • Určeno pro střední až velká plemena
  • Šířka 3 cm
  • Nastavitelný obvod v rozsahu 45-70 cm

 

Ukázka na psech:

Tractive ukázka Andy  Tractive ukázka Andy

Tractive ukázka Fia  Tractive ukázka Fia

 

Ukázka webového rozhraní na ovládání

Ukázka webového rozhraní na ovládání GPS

Ukázka webového rozhraní na ovládání GPS - historie chůze psa za 24 hodin Ukázka webového rozhraní na ovládání GPS - nastavení bezpečné zony

 Ukázka webového rozhraní na ovládání GPS - nastavení notifikací Ukázka webového rozhraní na ovládání GPS - aktivace nové GPS
Zařízení je ve variantách:
tractive druhy
ZAŘÍZENÍ MŮŽETE ZAKOUPIT NA NAŠEM ESHOPU